Szent Bartholomew kaputornya
2017. október 11. írta: Erich

Szent Bartholomew kaputornya

A templom, melyet a kapuház véd, Nagy Szent Bertalan, 1123-ban alapították. Bár viszonylag sértetlenűl fennmaradt a létezésének első néhány évszázadában, a kolostorok feloszlásával 1536-ban jelentős mennyiségű épületet leromboltak, beleértve a templomot is.

Körülbelül ötven évvel később, 1595-ben egy helyi lakos, William Scudamore megragadta a lehetőséget, hogy új lakóházat építsen a templom déli kapujának, különösen egy kétszintes, fagerendás házat, egy kis padlással annak ellenére, hogy a rezidencia viszonylag szerény volt a Tudor-normáknak és nagyságrendileg kevésbé is volt elegendő.
Csodával határos módon túlélte a nagy londoni tűzvészt 1666-ban mely mindkét oldalt behatárolt hatalmas falaknak köszönhette.

Az ingatlan első emeletén 1700 körüli burkolat, míg a padlás 1595-ből származó eredeti burkolattal büszkélkedhet.

Az épület a Barbican station-tól pár percre található a Cloth Fair-n.

st.jpg

st1.jpg

st4.jpg

st3.jpg

st2.JPG

st5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erichb.blog.hu/api/trackback/id/tr3412954739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása