Szerzetesek kriptája Fleet St. alatt / Bouverie St, London, 81
2018. április 11. írta: Erich

Szerzetesek kriptája Fleet St. alatt / Bouverie St, London, 81

Menjen végig a sikátorban és a lépcsőn közvetlenül előtte, és megtalálja a kripták maradványait - az ügyvédi iroda pincéjében bebörtönzött üveg mögött. Ez a hely 1253 óta a Karmelita Rendjének otthona. A tartományuk egyszer a Fleet utca és a Temze között húzódott meg, egy időben templomot, kolostort, temetőt és kertet foglalt magában. Miután VIII. Henrik feloszlatta a zárdákat a 16. század közepén, és átadta a földet orvosának, az épületek romlásnak indúltak, az egykori kriptában egy szénpincének is meglehetősen hivalkodó funkciója volt. A kripták maradványait 1895-ben újra felderítették az építkezés során, és az 1920-as években helyreállították. Eredetileg a keleti oldalán helyezkedett el, de a jelenlegi helyére került - kiegyensúlyozva egy beton "tutajon".

Venture to the end of the alley and down the flight of stairs directly in front of you and you will find the remains of the crypt – imprisoned behind glass in the basement of a law firm. This site was home to the Carmelite Order of the White Friars since 1253. Their domain once stretched from Fleet Street to the Thames, and at one time included a church, cloisters, cemetery and garden. After Henry VIII disbanded the priory in the mid-16th century and gifted the land to his doctor the buildings deteriorated, with the crypt at one stage having the rather unglamorous function of a coal cellar. The crypt’s remains were re-discovered in 1895 during construction, and it was restored in the 1920s. It was originally located on the eastern side of the site but was moved to its present location – balanced on a concrete raft.

st_bride_s_69.JPG

st_bride_s_70.JPG

st_bride_s_71.JPG

st_bride_s_73.JPG

bfda023beaa971ed3ebeec3c00e4fd19--fleet-street-magpie.jpg

st_bride_s_72.JPG

whitefriars-crypt.jpg

london-wall-1.jpg

images.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erichb.blog.hu/api/trackback/id/tr7513825884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása